Interieuradvies

Contact

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp

Nijverheidsweg 16c 

3534 AM Utrecht

06 171 09 909

anneke@annekeopthoog.com

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
 

interieuradvies interactief

etalagewoning.

Met deze mooie woning in een voormalig winkelpand is er een grote uitdaging. Sander en Alicia willen de woonkamer graag beneden, zonder het gevoel te hebben in de etalage te zitten. Om te zorgen dat ze straks heerlijk kunnen genieten van deze ruimte, heb ik een voorstel ontwikkeld waarbij de inkijk wordt verminderd en de ruimte zowel als woonkamer en als hal gebruikt kan worden. 

De grote raampartij van deze woning is prachtig, maar heeft er tot nu toe altijd voor gezorgd dat de benedenruimte niet is benut. Naast een goede indeling is goede raambekleding dan ook een must. Om zelf te kunnen variëren met de mate van afscherming heb ik een gelaagde raambekleding uitgewerkt. Hierdoor ontstaat er ook een mooi kleurspel in het grote vlak, die de hoge ruimte aankleed. 

 

interieuradvies zakelijk

thuis wageningen.

THUIS Wageningen is een sociale onderneming die zich in zet om het verschil te maken voor Wageningen én de wereld om ons heen. Het pand is een werk- en ontmoetingsplek voor mensen die de wereld een stukje mooier willen maken.

Om duidelijk te maken waar THUIS Wageningen voor staat, is de hele identiteit opnieuw bekeken. Met deze herpositionering én de mogelijkheid extra ruimtes bij te huren is besloten het hele pand direct aan te pakken. Het interieur moet aansluiten bij deze nieuwe identiteit. Verder moet er ruimte geboden worden alle initiatieven, zoals het plantenasiel en de wisselboetiek. Een aantal van de ruimtes die verhuurd worden moeten daarnaast flexibel in te delen zijn, zodat er plek is voor workshops, lezingen, theater, muziek- en danslessen.

De stadskamer is het hart van THUIS. Een ruimte waar mensen binnen lopen om een kopje koffie te drinken en een praatje te maken, te werken of een boek te lezen. Om ervoor te zorgen dat iedereen hier een plek heeft is de ruimte in drie blokken verdeeld. Door hier kleur, verlichting en verschillende meubelen voor te gebruiken, kan de ruimte als geheel worden gebruikt door grotere groepen.

Naast de stadskamer zijn verschillende ruimtes ingericht voor verhuur aan groepen. Zo kan met de zitblokken en klapstoelen de grote zaal ingericht worden voor overleg en optredens. Met de klapstoelen aan de wand is de dansvloer vrij om te gebruiken voor lessen. In de gele ruimte is een podium op maat gemaakt. Deze kan gebruikt worden om op te zitten tijdens presentaties. Ook kunnen er tafels aan worden geschoven. Met extra stoelen kunnen de tafels ook in losse groepjes in de ruimte worden gebruikt.   

interieuradvies zakelijk

bed & breakfast.

Bed & breakfast In de aap wordt uitgebreid met een extra kamer met een eigen uitstraling, passend bij de identiteit van de bed & breakfast.

Het kunstwerk van de aap op het klassieke behang zorgt voor een speels contrast. Het gebruik van houten elementen in combinatie met de okerkleurige accessoires geven de kamer een warme touch. Een houten ombouw om de radiator biedt extra zitplaats en ruimte om spullen kwijt te kunnen. De in-between gordijnen geven een mooi gefilterd licht en zorgen voor minder inkijk van buitenaf.

 
 

interieuradvies zakelijk

verloskundigen
praktijk.

Omdat de praktijk te klein werd besloten de eigenaren van verloskundigen prakijk Nieuwkoop te verhuizen naar een nieuw, groter pand. 

De indeling voor het nieuwe pand stond al wel vast, maar de eigenaren wisten niet hoe ze hun verschillende interieur wensen en bestaande meubelen konden combineren tot één nieuw fris interieur.  

 

Ik gaf ze advies over kleur- en materiaal gebruik en aanvullende meubelen voor de nieuwe praktijk. Het resultaat is een fris concept met een volwassen toon. Door de combinatie van heldere, gladde en volle, warme materialen vormt het een spannend totaal voor aanstaande ouders met speelse details voor de kinderen.

interieuradvies zakelijk

bed & breakfast.

Ontwerp van het interieur en de identiteit voor een nieuwe bed & breakfast aan huis. De zolderetage van een jaren 30 woning wordt volledig ingericht voor verhuur, waarbij naast een badkamer met douche, toilet en wastafel de wens is ook een bad voor de gasten te plaatsen. Het interieur en de identiteit zijn een weerspiegeling van de frisse, jonge eigenaren.

 
 

interieuradvies compleet

thuis.

Onze arbeiderswoning heeft een hele transformatie ondergaan. In het kleine uitgeleefde huurhuis zag ik een heleboel mogelijkheden! Om te zorgen dat we alle ruimte goed kunnen benutten, zijn we begonnen met het aanleggen van vloerverwarming. In combinatie met de linoleum vloer die de warmte goed doorgeeft, hebben wij altijd lekker warme voeten. De groen-grijze kleur geeft het huis meteen een eigen uitstraling.