Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp2.jpg

Over dit project

Verhuizen of toch verbouwen? Deze bewoners kozen uiteindelijk voor het verbouwen van hun bestaande woning. Met een nieuwe opbouw is er ruimte voor een werk- en relaxruimte op zolder. Om meer licht naar binnen te halen komt er ook een lichtstraat in de woonkamer. 

Daarmee waren de praktische keuzes gemaakt. Maar geen idee wat er verder aan de binnenkant ging gebeuren. Met twee uiteenlopende samen was het soms zoeken naar een passende middenweg zonder in een saai niemandsland te verzeilen. In het interieur waren beiden stijlen terug te zien. Maar de basis om deze eigenwijze mix neer te zetten ontbrak. Tijd om daar verandering in te brengen! 

Project

Stadswoning in Utrecht

Advies

Compleet interieuradvies

Opdracht

Indeling, kleur- en materiaalplan, meubelplan, lichtplan, maatwerk meubels.

Met een rustige en rijke basis is er straks in deze woning ruimte voor een spannend spel van twee stijlen die mooi samenkomen. Een licht-klassieke basis waar strak moderne en warme (vintage) elementen elkaar ontmoeten. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp48.jpg

Ook geïnteresseerd in een compleet interieuradvies

Neem gerust contact op. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp47.jpg
Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp6_edited.jpg

Een spannende keuze werd gemaakt met de indeling. Waar het eerst één grote ruimte was, komt nu een roomdivider kachel om zo duidelijkere zones te creëren. Om het open karakter en de lichtinval niet teveel te breken, heeft deze een diepere basis en een ondiepere bovendeel. Door te kiezen voor een driezijden kachel zie je zowel vanaf de eettafel als vanuit de zithoek het haardvuur branden. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp9_edited.jpg
Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp7_edited.jpg

De ruimte achter de kachel wordt aan de eetkamer kant gebruikt voor extra gesloten opbergruimte. Daar tegenover komt in de woonkamer een nis met planken. Het bestaande ladenkast krijgt een nieuwe look met een betonnen blad afwerking. Met de rond aflopende bank in de woonkamer ontstaat er verbinding tussen het woon- en eetkamer gedeelde.

 

Achter de eettafel een gekleurde wand waarop het prachtige kunstwerk van de bewoners een mooie plek krijgt, die meteen ook zorgt voor een warme sfeer in het eetgedeelte. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp46.jpg
Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp35_edited.jpg

De nieuwe ruimte op zolder moet zowel gewerkt als gerelaxt kunnen worden. Waar vroeger hier de was buiten werd gehangen, moet met het nieuwe dakluik dit straks ook nog mogelijk zijn. Om te zorgen dat er met een volle wasmand goed naar boven kan worden gelopen, wilde ik hier een stevige trap realiseren. Om niet teveel ruimte kwijt te zijn, is hier gekozen voor maatwerk. Een kast met trapopgang waarvan het bovenste deel met zwevende traptreden voor een luchtig geheel zorgt

De houten wandpanelen zijn een warme aankleding van de ruimte en zorgen meteen voor een goede akoestiek. Een lage kastenwand met het bureaublad daarop steunend vormen samen de werkhoek. Deze worden samengesteld van bestaande meubelen, die hier hun nieuwe bestemming krijgen. Achter de lage kastenwand en doorlopend op de wand naar de overloop komt een prachtig wolkenbehang, om zo deze ruimtes visueel met elkaar te verbinden. 

De uitvoer van het advies staat nog in de startblokken. Ik hoop binnenkort foto's van het resultaat te kunnen delen.

Kom je er niet uit met jouw indeling thuis?

Weet je wel wat je mooi vindt, maar kun je wel wat hulp gebruiken hoe je je huis goed in kan delen? 

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!