Vakantie in eigen huis

Vakantie. Een moment om even te ontspannen en tot rust te komen. Even stilstaan bij alles dat is en wellicht wat er komen gaat. Geen verre vakantiereizen of zonovergoten bestemmingen.


Voor velen is de vakantiebestemming thuis dit jaar. En hoe heerlijk is dat. Want laten we eerlijk zijn, thuiskomen na vakantie is toch altijd weer een lekker gevoel. Thuis is dé plek om alle zorgen van de dag te vergeten en te kunnen ontspannen. Niks fijner dan thuiskomen in een oase van rust. Toch kan het creëren van een eigen interieur een uitdaging zijn.


Tijdens mijn workshops vertel ik vaker om te denken aan je vakantie, als aanzet voor het maken van je moodboard. En niet zonder reden. Want vakanties vertellen ons vaak waar we van ontspannen. De bestemming die we kiezen geeft een idee waar we ons graag mee omringen als we weer wat rust willen, of juist nieuwe inspiratie.Hou je van het strand? Dan zijn deze beelden vaak een fijn uitgangspunt voor jouw eigen stijl in huis. Of ga je net als ik graag op reis om geprikkeld te worden? Dan is dat een mooi begin om van jouw huis een eigen thuis te maken.


Misschien een leuke oefening om te doen nu je toch zoveel thuis bent. Als de muren op je af komen, kijk dan eens naar oude vakantiefoto's. Van welke foto's krijg jij meteen een glimlach op je gezicht? Of wordt je direct weer ontspannen? Dan zijn daar misschien mooie elementen uit te halen die je met niet al te veel moeite in huis kunt halen.Kan je wel wat hulp gebruiken bij het vertalen van je vakantiegevoel naar je huis? Dan is misschien de (online) workshop voor het ontdekken van je eigen woonstijl iets voor jou!

Beelden: 1 + 2. Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp