Kleur in huis

Vakantie.. Wat voelt het ver weg en wat zullen vele van jullie er nu over dromen. Want eerlijk is eerlijk, thuiswerken is niet altijd even ideaal. Zeker niet als je ook nog kinderen in huis rond hebt rennen.


Voor mij is vakantie altijd een moment van bezinning, nieuwe inzichten en inspiratie. En omdat ik denk dat jullie van dat laatste misschien wel wat kunnen gebruiken, deel ik graag wat mooie inspiratie momenten van onze reis naar Vietnam. Waan je je zelf misschien ook nog even in het buitenland..


We beginnen met een heerlijk kleurenpalet. Het contrast van de natuurlijke tinten met de felle drijvers op het water. Dat een simpel systeem om oesters mee te vangen zo mooi kan zijn! En een kleureninspiratie die meteen van pas kwam bij het ontwerpen van een nieuwe woonkamer.


Zeg nou zelf, het behang ParisParis van Roomblush past perfect bij deze foto. In het moodboard zijn wat zachtere kleuren en vormen toegevoegd, die zorgen voor een warme en uitnodigende leefruimte. Maar met dat stoere randje zodat de man des huizes zich hier ook nog thuis voelt.


En deze stapel stenen.. Die mooie combinatie in kleur. En strakke stenen met rauwe randen en ronde vormen. Deze visuele cadeautjes, ik kan er zo blij van worden.

Misschien loopt werk op deze momenten nog een beetje over in de vakantie. Want dit was het laatste voorstel dat ik voor mijn vakantie nog uitwerkte:Het rauwe randje gecombineerd met geometrische patronen en organische vormen. Misschien zijn het trends, maar over het algemeen probeer ik me daar niet teveel door te laten leiden. Een interieur moet immers langer meegaan dan de laatste trend.


Tijdens mijn workshops vertel ik vaker om te denken aan je vakantie, als aanzet voor het maken van je moodboard. En niet zonder reden. Want vakanties vertellen ons vaak waar we van ontspannen. De bestemming die we kiezen geeft een idee waar we ons graag mee omringen als we weer wat rust willen, of juist nieuwe inspiratie. Hou je van het strand? Dan zijn deze beelden vaak een fijn uitgangspunt voor jouw eigen stijl in huis. Of ga je net als ik graag op reis om geprikkeld te worden? Dan is dat een mooi begin om van jouw huis een eigen thuis te maken.


Misschien een leuke oefening om te doen nu je toch zoveel thuis bent. Als de muren op je af komen, kijk dan eens naar oude vakantiefoto's. Van welke foto's krijg jij meteen een glimlach op je gezicht? Of wordt je direct weer ontspannen? Dan zijn daar misschien mooie elementen uit te halen die je met niet al te veel moeite in huis kunt halen.

Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan is misschien het nieuwe kleur- en materiaaladvies wel iets voor jou!