Toerist in eigen huis

Bijgewerkt op: 3 apr 2020

Vandaag fietste ik langs een groep toeristen. Mooi op een rij, mobiel in de hand om een foto te maken. Van de molen. Natuurlijk. Die daar al een hele tijd staat. Maar die ik inmiddels niet meer zie staan. Ik zit er met mijn neus bovenop, maar hij zou zo goed als onzichtbaar zijn.


Het deed me beseffen dat je zo gemakkelijk dingen over het hoofd ziet. En zo kan het ook zijn met een interieur. Zelf denk je dat er echt geen andere mogelijkheid is. Zo was er laatst het interieur van Lisanne, waar tijdens weer verliefd op je huis’ door het vtwonen team een laag wandje in de woonkamer bij was geplaatst.Zo kon de indeling van haar hele woonkamer worden omgegooid, waardoor meer ruimte ontstond. Simpelweg door deze kleine aanpassing. Wel even wennen, vertelde ze tijdens de workshop ‘Ontwerp je eigen interieur’ (waar ze aan meedeed voor nog wat nieuwe inspiratie voor de slaapkamer!), af en toe loopt ze nog naar de plek waar vroeger de bank stond om gelukkig op tijd te ontdekken dat ze daar beter niet meer kan neerploffen..


Bij het maken van een interieurontwerp neem ik ook af en toe even afstand. Leg het ontwerp weg. Of probeer iets uit waarvan ik niet zeker ben of het wel zal werken, waardoor ik weer op nieuwe ideeën kom. Die het meestal dan wel worden.


Loop je zelf vast met je interieur, weet je niet hoe het anders kan. Maak eens een tekening van de ruimte op schaal, met alle bijbehorende meubelen en begin te schuiven. En laat je daarbij niet teveel afleiden door de traditionele ideeën of indelingen. Zet de bank eens midden in de woonkamer, of draai de hele boel eens om. Wie weet welke verrassing je te wachten staat!
Kan jij wel een frisse blik gebruiken? Meld je dan aan voor de workshop ‘Ontwerp je eigen interieur’, waar ik je help je eigen stijl te ontdekken.

Beelden: 1. Moodboard Lisanne gemaakt tijdens workshop 'Ontwerp je eigen interieur' | 2. Interieurschets Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp