Rust in huis

Rust, dat is vaak wat ik te horen krijg tijdens een kennismakingsgesprek.


In deze drukke tijden wil iedereen thuiskomen in een huis dat rust uitstraalt. Geen wonder dat de Scandinavische woonstijl zo populair heeft kunnen worden. Maar wat is rust. Vaak denken we aan witte muren, een rustig kleurenpalet en natuurlijke materialen. Maar wat ik hierdoor vaak zie gebeuren is dat interieurs vaak wat saai zijn.


Rust en saai zijn niet hetzelfde. Een interieur dat rust uitstraalt hoeft niet saai te zijn. Het belangrijkste van rust in huis is eenheid. Meer eenheid in je interieur zorgt voor balans, ruimte. Licht is daarbij een belangrijke factor.


Wil je graag een interieur waar je helemaal tot rust komt, maar zou je wel wat kleur willen. Dan is het vooral belangrijk om rekening te houden met het licht. Heb je veel of grote ramen dan kun je eerder voor wat donkerdere kleuren gaan. Heb je vooral de avondzon? Hou er dan rekening mee dat kleuren geler zullen ogen dan wanneer je de ochtendzon hebt. Deze is veel koeler, blauwer van toon.

Ga ook eens na waar je echt ontspannen van wordt. Je vakantiebestemming is vaak een makkelijke manier om dit te bedenken. Hou je van het strand, dan zul je andere kleur en materiaal voorkeuren hebben dan iemand die het liefst gaat wandelen in de bergen. Vakantie is immers vaak waar we echt ontspannen, dus door dat gevoel in huis te halen zorg je ook voor de rust die veel van jullie zoeken.


En kies je voor witte muren, een rustig kleurenpalet en veel natuurlijke materialen? Met voldoende verschillende texturen zorg je dat het niet te saai wordt. Denk bijvoorbeeld aan het velours dat nu helemaal hot is. Combineer dat met een stoere leer en je hebt meteen een spannende materialen combinatie.Wil je meer tips voor een mooie mix van materialen? Neem dan eens een kijkje op mijn instagram. Hier deel ik regelmatig mijn materiaalplannen met je!


Beelden: 1. Moodboard Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp | 2. Kleuren Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp | 3. Binnenkijker Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp