3 tips voor een huis zonder rommel

Wanneer ik bij mensen thuis kom, ontstaat er vaak een spontane opruim drang.. Want ik zal vast iets vinden van die rommel daar in de hoek. Of dat de kinderen wel heel veel van het huis overnemen. Zo ook weer tijdens het laatste intakegesprek. Terwijl we een rondje door het huis liepen, werd alles even snel rechtgetrokken. “Normaal ziet het er niet zo rommelig uit hoor”.


Wil jij nou graag een opgeruimd huis, en dan niet alleen wanneer ik, de buurvrouw, een vriendin of je moeder langskomt? Lees dan deze drie volgende tips voor meer rust in huis.


Tip 1 - less is more!


Ga na wat je echt nodig hebt. Een echte Marie Kondo uitspraak. Nu ben ik geen fan van de hele methode (in tegenstelling tot vele van jullie, I know! Wellicht stof voor een volgende keer). Maar dat rust in huis zorgt voor rust in je hoofd, dat is iets waar Marie en ik het wel over eens zijn. Door echt eens te kijken naar wat je graag wilt houden, kun je vervolgens bepalen waar je deze spullen op kunt bergen.Tip 2 - erken de rommelkont in jezelf


Ik hou van een opgeruimd huis. Ik hou niet van opruimen. En volgens mij geldt dat voor de meeste van ons. Die kostbare tijd die je hebt besteed je vast liever aan andere dingen. Zorg daarom voor genoeg afgesloten opbergruimte, bijvoorbeeld met deze prachtige kast van Solstice. En bedenk dan ook waar je deze spullen het meeste gebruikt. Zo zorg je voor rust in huis, zonder dat je meteen afscheid hoeft te nemen van al je spullen. En voorkom je dat je teveel moeite moet doen om het op te ruimen. Want laten we wel wezen, wie heeft daar later dan wel zin in?Tip 3 - laat zien wie je bent


Van dat wat er over is gebleven na het opruimen, zijn er vast ook spullen die je wel graag laat zien. En dat hoeven echt niet alleen maar die mooie vaasjes te zijn. Juist niet! Verzamel jij graag allerlei snuisterijen op vakantie of heb jij een hele stenen verzameling? Plaats ze niet verdeeld door de hele woonkamer, maar groepeer ze bij elkaar bijvoorbeeld op de wandplanken van Menu. Dit staat minder rommelig en geef je ze de aandacht die ze verdienen.Heb je alles al geprobeerd, maar is het nog steeds niet gelukt om van je huis één harmonieus geheel te maken? Ik help je met een interieur helemaal naar jouw wens in te richten en er een leefbare en sfeervol huis van te maken.


Wil jij je vragen over je interieur graag voorleggen, kijk hier voor de mogelijkheden of neem direct contact op.