Opbergplek

Heb jij ook een huisgenoot die spullen laat rondslingeren? Tijdens een interactief advies vroeg ik hoeveel schoenen er waren om rekening mee te houden. Misschien een vraag die je niet verwacht had, maar zo komen er wel vaker verrassende vragen voorbij wanneer ik een intakegesprek met de klant heb.


En waar zij met een stuk of 10 aankwam, dacht hij dat het eerder een veelvoudige was van dat. Stamelend kwam er achteraan “dat er inderdaad wel wat schoenen weg konden”..

Maar laten we wel wezen, hoe vaak gebeurd het dat je met een verhuizing opeens daadwerkelijk alles uit gaat zoeken. Meestal gaat alles in een doos om mee te gaan naar het nieuwe huis, om daar weer in de kast te verdwijnen.En nu gaat het er mij niet om hoeveel spullen je hebt. Maar wel dat er in je huis voldoende plek is om al die spullen op te bergen. En dan het liefst ook makkelijk. Hoe groot is anders de kans dat jij je schoenen laat rondslingeren? Kijk goed naar de hoeveelheid spullen die je hebt en zorg dat daar opbergruimte voor is. Idealiter op die plek waar je het nu ook achterlaat.


Dat is ook waarom ik tijdens mijn workshop ‘Ontwerp je eigen interieur’ begin met een checklist uitdelen. Zodat je eerst bedenkt wat je in de ruimte wilt kunnen doen en hoe. Door hierover na te denken weet je wat er nodig is om te zorgen dat je een duurzame inrichting hebt. Je gaat nadenken over aankopen die je doet, waar ze aan moeten voldoen om te zorgen dat je interieur voor jou werkt.


Waar heb jij ruimte voor nodig?

Beelden: 1. Shoe storage by Annelien Gispen | 2. Interartive | 3. Theatlanticcities | 4. Misterdesign