Klein wonen met een kleine

“Onze plannen met het huis? Hoezo?” Ik was in verwachting van onze zoon en vertelde vrienden het nieuws. Nu ben ik ook van de praktische probleemoplossing, maar deze zag ik toch niet aankomen. Ons huis is misschien niet heel groot, maar vroeger woonde ze er met hele gezinnen. Waarom zou dat nu dan opeens niet meer kunnen?

Klein wonen kan natuurlijk een uitdaging lijken wanneer er gezinsuitbreiding komt. De lijst van spullen die je nodig hebt lijkt eindeloos lang. Waar laat je alles? En hoe zorg je ervoor dat je huis niet opeens veranderd in een kinderdagverblijf met al dat rondslingerende speelgoed? Vaak denken we dan aan verhuizen, groter gaan wonen. Maar dat is echt niet nodig!

Bedenk bij de komst van een kleine wat je wilt. Bedenk van tevoren welke spullen je echt nodig hebt. Voor de kleine, maar ook voor jezelf. Gebruik die nesteldrang en ruim je huis eens echt op. Koop niet direct alles van de uitzet, beperk je tot de basics. Mocht je toch iets missen, kun je dat straks ook nog kopen. Loop eens een rondje door je huis en kijk welke spullen eventueel ook weg zouden kunnen om ruimte te maken. Of misschien heb je een grote hal die nog beter benut kan worden. Als je goed kijkt, zul je merken dat vaak veel ruimte in huis niet optimaal wordt benut.Door een selectie van het noodzakelijke en het creëren van een aantal slimme opbergplekken voorkom je dat je straks bij iedere stap struikelt over het speelgoed. Bij het ontwerpen van een fijne en mooie woon- of werkomgeving gaat het namelijk niet alleen om de inrichting maar zeker net zo om de indeling. En dan niet alleen op grote schaal, maar juist ook tot in de kleine puntjes.


Is er een kleine op komst en kun je wel wat meer tips gebruiken over een optimale indeling? Boek hier je interactieve sessie & ik kom bij je langs om je woonvragen te bespreken!