Klein wonen

Eerder ook al eens onderwerp van gesprek. En wie tegenwoordig nog in de stad wil wonen kan maar beter het klein wonen omarmen. Gelukkig heeft klein wonen ook een aantal voordelen. Zo is er bijvoorbeeld minder ruimte voor spullen, je hoeft dus ook niet aan de slag om te ontspullen. Scheelt je meteen weer wat tijd!

Voor wie klein(er) wonen toch echt als een uitdaging voelt, een paar tips:


Grote meubels

Kies voor grote meubels in plaats van een verzameling kleinere. Meerdere kleine meubels laten je woning kleiner lijken. Ga dus eerder voor die grote bank in plaats van losse fauteuils. Met meubels op maat kun je verder optimaal opbergruimte realiseren, die precies voldoet aan alle wensen.


Voeten van de vloer

Kies voor een bank op pootjes, een hangend dressoir en een licht, luchtig onderstel van de tafel. Hoe meer vloeroppervlak je kunt zien, hoe groter je woning lijkt! En leg ook idealiter overal dezelfde vloer, zo lopen ruimtes meer in elkaar over wat de woning ook weer groter doet lijken.



Licht

Kies voor lichte kleuren, die veel van het licht buiten weerkaatsen. Lichter = groter. Let daarbij ook op waar en wanneer het licht binnenvalt, zodat je weet welke muur je eventueel een kleur kunt geven. Of kun je spiegels gebruiken om het licht verder de kamer in te brengen. Heb je een vrij gesloten woonkamer, denk dan eens aan een deur naar de hal met ramen erin. Zo kun je wellicht alsnog wat meer licht binnen laten komen.


Hopelijk helpen deze tips wat meer licht en lucht in je kleine woning te brengen!