Huisje - huisje - huisje

Eén keer in het jaar hebben wij een familiedag. Deze dag wordt vaak gevuld met activiteiten die je alleen maar die ene dag in het jaar wil doen.. Gelukkig maakt het gezelschap een hoop goed, en voordat je het weet sta je fanatiek boerengolf te spelen met je neef..


En die neef blijkt dan opeens een super leuke oplossing voor zijn tekort aan slaapkamers te hebben bedacht! Een oplossing die ik jullie niet wilde onthouden, omdat het zo’n leuke manier van omdenken is! Een podcast die ik je overigens ook zeker aanraad, maar dat wellicht voor een andere keer.


Terug naar de neef, Tom. Tom had een probleem. Hij kwam namelijk met zijn drie dochters in een huurwoning met twee slaapkamers terecht. En dan heb ik het over drie tienerdochters met wel wat behoefte aan een eigen plek. Met geen mogelijkheid om iedere dochter een eigen kamer te geven, bedacht Tom het volgende.


In de kamer kwamen drie ‘huisjes’, ieder huisje een eigen bed, een wandplank en een stroom. De een koos voor gezellige lampjes en leuke decoratie, de ander een praktische leeslamp en een stapel boeken. Ieder in eigen stijl, met Eigen Aardigheden (denk je waar gaat dit over, lees hier meer) die ze in hun huisje kwijt konden. Via een trap konden ze ook op de huisjes komen, om met vriendinnen te chillen, uit het zicht van vaderlief.Dochters blij, vader blij en ik ook zeker blij bij het horen van dit soort leuke oplossingen! Ik hoop dat deze oplossing jou ook inspireert om af en toe eens buiten de kaders te denken. Niet te beginnen bij de ruimte, maar te beginnen bij de wens voor wat je wil in huis. En dan blijkt er soms opeens een heel andere oplossing mogelijk!


Kom jij er thuis niet uit met de indeling, heb je meer spullen dan ruimte of meer mensen dan mogelijkheden? Ik kijk graag samen met je naar mogelijke oplossingen tijdens een interactieve sessie, het antwoord op jouw woonvragen!

beelden: 1. Van Staeyen | 2. Jaellundtofta | 3. Furu