Hoezo mijn man is klusser?

Met de huidige huizenmarkt hoor ik vaak dat mensen toch opeens een klus huis kopen. Terwijl dat in eerste instantie niet de bedoeling was.. en dat kan een hoop verrassingen met zich meebrengen!


Zo was ik laatst mee naar de bezichtiging van een typische jaren 30 woning. De kijkers wilde graag een grotere keuken en dachten aan een uitbouw. Er was echter al een bijkeuken, die bij de keuken getrokken kon worden om een grotere keuken te realiseren. Zonder extra aanbouw. De verbouwing werd zo een stuk betaalbaarder, zonder dat ze consessies hoefde te doen aan hun wensen.Bij het inrichten van een nieuwe keuken is het goed om te bedenken wat je wensen zijn én wat je nodig hebt. Heb je graag een grote voorraad eten in huis, hou dan rekening met een grote voorraadkast waar je dit kwijt kunt. En kook je graag uitgebreid, zorg dan dat het kookgerei binnen handbereik staat zodat je niet op het moment suprême nog even naar zolder moet rennen voor die speciale pan. En hou je van gezelschap tijdens het koken, denk dan eens aan een barretje in de keuken.Door mij direct mee te laten kijken tijdens een bezichtiging kan ik praktische oplossingen bedenken voor bijvoorbeeld die kleine keuken of een tweede toilet. Met wat kleine aanpassingen kunnen de meeste van deze wensen vaak worden gerealiseerd. En weet je waar je aan toe bent wanneer je een bod doet!


Om te weten of een huis nu wel of niet hét huis voor jou is, zijn de volgende twee zaken het allerbelangrijkste:


1. Omgeving

Staat het huis in een buurt waar je graag wil wonen? Een interieur kun je namelijk aanpassen, maar de omgeving niet. Bedenk dus goed of het huis op de goede locatie staat en of dat in de nabije toekomst ook zo blijft.


2. Budget

Wat heb je te besteden? Door dit vooraf helder te hebben, weet je ook wat je eventueel aan aanpassingen kunt veroorloven. En of die droomkeuken daadwerkelijk te realiseren is!


Heb je nu per ongeluk een klus huis gekocht, of sta je op het punt om deze te kopen en geen idee waar je moet beginnen? Laat mij dan eens meekijken, zodat je direct weet wat er mogelijk is.

beelden: 1. Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp | 2. Roomed | 3. Reformcph | 4. Madaboutthehouse