Graafmachines en kookeilanden

Onze zoon houdt van graafmachines. Niet een beetje, maar een boel. Tijdens het fietsen wijs ik dan ook fanatiek alle graafmachines aan. En ik zie ze inmiddels ook overal natuurlijk. Het is meteen een feest als we weer zo’n mooie machine zien staan. Pas zag ik er - helemaal gelukkig - weer één staan. Mijn zoon zat niet eens op de fiets..Ik zie het ook gebeuren bij het inrichten van huizen. Zoals ik nu enthousiast wordt van alle graafmachines die ik zie (en geloof me, dat zijn er een heleboel), ook als mijn zoon niet achterop zit. Zo zijn de kookeilanden de graafmachines in het interieur. Iedereen ziet ze in de tijdschriften staan. Of bij je toekomstige buurman. En dat wil je natuurlijk ook.


Goed om je af te vragen is waarom je dit wilt. Past het inderdaad bij de wensen die je hebt? Zet deze eerst eens op een rij. En misschien komt er dan inderdaad uit dat een kookeiland de oplossing is. Dan is dat natuurlijk perfect. Maar misschien blijkt dat je helemaal niet zoveel kookspullen hebt. Eigenlijk nooit samen in de keuken staat. Of je een rommelkont bent in de keuken en deze rommel liever niet ziet staan als je eenmaal aan tafel zit.


Zo ook in deze woning die bij ons in de straat te koop stond. Zodra ik een woning te koop zie staan, moet ik toch even op Funda kijken. Zien hoe het er binnen uit ziet. Zo zag ik hier ook weer het kookeiland. Of in dit geval meer een schiereiland.Op het eerste oog niet zo verkeerd. Maar wat je op deze foto niet ziet is hoe weinig ruimte er vervolgens in de woonkamer is. Het koken in deze keuken is alleen voor de twee bewoners. Want ruimte om een grotere eettafel neer te zetten is er niet. En dat is natuurlijk prima. Maar wel iets dat je wil bedenken voordat de keuken er staat. Of als je een een nieuw huis gaat kopen.


Er zijn vaak zoveel andere mogelijkheden. Maar inmiddels heb je dat kookeiland zo vaak voorbij zien komen dat je alleen nog maar daar aan kan denken. Probeer daarom eens eerst stil te staan bij wat jij graag wilt. Wil je meer opbergruimte? Mis je het contact met je gasten die aan de borrel zitten terwijl jij in de keuken staat? Hou je graag je kinderen in de gaten terwijl jij in de pannen staat te roeren? En bekijk dan eens hoe je deze wensen kan realiseren in je nieuwe keuken. Misschien is een kookeiland de oplossing, dat kan. Maar laat het dan in ieder geval de beste oplossing zijn. En niet omdat de buurman er ook één heeft.


Weet je wel wat je wil, maar niet hoe je dit bij jou thuis of in je nieuwe huis zou kunnen realiseren? Ik denk graag met je mee om te zorgen dat jouw wensen werkelijkheid worden! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Beelden: 1. Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp | 2. Funda | 3. Funda