Gezellige binnenkomer

Gisteren ging ik een heerlijk zomerjurkje ophalen via Marktplaats en raakte meteen aan de praat met de dame. Ze vertelde me over hun nieuwbouwwoning en hoe ze het lastig vond daar sfeer in te brengen. Mijn oog viel op het plafond, dat ze verrassend in een kleur hadden geschilderd. Een keuze die je niet vaak ziet.


Ik hoor het vaak als mensen een nieuwbouwhuis hebben gekocht. Heel fijn al die ruimte, maar hoe maak je het nu gezellig? Heel leuk om te zien dat deze bewoners het gewaagd hadden een andere keuze hierin te maken.En het plafond schilderen was in dit geval een schot in de roos. Meteen een gezellige binnenkomer. De donkere groene kleur op het plafond laat namelijk de ruimte lager lijken en zorgt daarmee voor een geborgen gevoel. Met de glazen deur naar de woonkamer valt er in dit geval genoeg licht binnen, waarmee het niet te donker wordt.


Een andere ruimte waar een geschilderd plafond goed werkt is de slaapkamer. Zo kun je de muren licht houden en hou je veel weerkaatsing van licht dat binnenvalt. Maar geef je de ruimte wel een eigenheid en geborgenheid die goed past bij de slaapkamer.

Voor workshop deelneemster Lisanne was dat dan ook de perfecte oplossing voor haar slaapkamer. Haar hele huis werd onder handen genomen door VT wonen. Behalve dan de slaapkamer. Deze bleef voor haar een doorn in het oog.

Tijdens het samenstellen van haar eigen moodboard kwam het strand en de kleur goud steeds weer terug. En wakker worden van het stralende zonlicht. Daar kunnen ze allebei van genieten. Nu, met een gouden plafond, heeft iedere dag een stralend begin. Het geeft de kamer meteen een warm en zonnig gevoel. De slaapkamer een rustige ruimte, waar ze heerlijk kunnen ontspannen na een drukke dag.


Wil jij graag meer kleur in huis maar weet je niet hoe deze toe te passen? Van losse interieur vragen tot aan het uitwerken van een compleet interieuradvies, ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking, waarin ik je meer vertel over de mogelijkheden op basis van jouw woonwensen.


Benieuwd naar de workshops, je leest hier meer over de laatste (online) workshop.

Beelden: 1 Workshop Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp | 2. Mood Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp