Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp2.jpg

Over dit project

Van een bovenwoning in Utrecht naar een nieuwbouwhuis in Wageningen, nul op de meter. De opdrachtgevers hadden zelf een duidelijk gevoel voor wat ze wilden, maar geen idee hoe dit in deze nieuwbouw te realiseren.

Tijdens onze kennismaking werd al duidelijk dat beiden duidelijke wensen en ideeën hadden over de inrichting. Zo moest er een gezellige keuken komen met een bar een een grote tafel in de eetkamer. Over de woonkamer hadden ze minder uitgesproken wensen.

In de bovenwoning was een fijne sfeer, passend bij de wensen die het stel omschreef. Om meteen dat thuisgevoel in het nieuwe huis te realiseren, wilde ik deze sfeer meenemen in het ontwerp. Een klassieke stijl met een moderne twist en dat alles met een jeugdige knipoog vormt de basis van het interieur voor dit dynamische duo. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp4.jpg

Project

Nieuwbouwhuis in Wageningen

Advies

Compleet interieuradvies

Opdracht

Indeling, kleur- en materiaalplan, meubelplan, lichtplan, maatwerk meubels.

Ook geïnteresseerd in een compleet interieuradvies

Neem gerust contact op. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp3.jpg

Na wat wikken en wegen kozen ze voor de indeling waarbij woonkamer en eetkamer wat meer van elkaar werden gescheiden met deze maatwerk ensuite kast. Door deze indeling kon er makkelijker een groter zitgedeelte worden gerealiseerd. Op het lagere kastdeel van het maatwerk kan de tv worden geplaatst. Door de combinatie van een twee- en driezitsbank is er minder focus op de tv.

 

Het klassieke streepbehang vormt een mooie rijke combinatie met de gordijnen. De volle gordijnen en zachte rondingen van de bank bieden tegenwicht tegen de rechte lijnen van het maatwerk en geven een mooi samenspel. Tegen de zijwand is een lage opbergbank geplaatst met zitkussen, zodat hier een speelhoek ontstaat voor de kleine die ook als lekkere leeshoek kan dienen. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp7.jpg
Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp6.jpg

De donkere keuken vormt een rijk geheel door de toevoeging van de sprankelende gele tegelwand.  De prachtige hanglampen die eerder boven de eettafel hingen krijgen een nieuwe plek boven het keukeneiland. Door een bank aan de eettafel te plaatsen, ontstaat er meer loopruimte tussen de keuken en de eettafel. Een licht roze tint op de muren zorgt hier voor een frisse tegenhanger van de warm-grijze gietvloer. De grof gemaasde gordijnen geven de ruimte een stoere, rijke look. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp8_edited.jpg
Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp5.jpg

De slaapkamer heeft slechts 1 gesloten wand. Om hier toch een grote kledingkast kwijt te kunnen en een meer intieme ruimte van te maken komt hier een inloop kledingkast. De wand achter deze kast - die niet helemaal tot het plafond doorloopt - wordt behangen om zo een spannende doorkijk te geven.

Het plafond in de slaapkamer wordt geschilderd in dezelfde kleuren als de overige wanden om zo een meer geborgen gevoel te geven. De zwevende lamp is de luchtige finishing touch in het geheel. 

Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp19_edited.jpg
Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp21_edited.jpg

De bewoners zijn momenteel nog druk bezig om het ontwerp uit te voeren. Ik hoop binnenkort foto's van het resultaat te kunnen delen.

Kom je er niet uit met jouw indeling thuis?

Weet je wel wat je mooi vindt, maar kun je wel wat hulp gebruiken hoe je je huis goed in kan delen? 

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!